سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲

در دیدار با استاندار لرستان؛

دبیرکل نهاد خواستار ایجاد کتابخانه در ۷ شهر فاقدکتابخانه استان شد

دیدار دبیرکل نهاد با استاندار لرستان

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دیدار با استاندار لرستان، خواستار ایجاد کتابخانه در ۷ شهر فاقدکتابخانه این استان شد و گفت: چنانچه در این شهرها امکان اختصاص مکانی از فضاهای موجود دستگاه ها به کتابخانه وجود داشته باشد، آماده تجهیز این مراکز به عنوان کتابخانه هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد روز سه شنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۲، طی سفر به استان لرستان، با فرهاد زیویار، استاندار دیدار و گفتگو کرد.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضمن تبریک ایام ماه رجب، به ارائه توضیحاتی پیرامون شبکه کتابخانه های عمومی در کشور پرداخت و گفت: توسعه حوزه کتابخانه های عمومی پس از انقلاب، بسیار برجسته و گسترده بود. البته هنوز با آنچه در سند چشم انداز و استانداردهای ایفلا وجود دارد، فاصله داریم ولی در همین حد نیز ما را در میان کشورهای پیشرو در منطقه و جهان قرار داده است. در حال حاضر ما در بین ۲۰ کشور برتر جهان و ۵ کشور برتر آسیا قرار داریم و کشور اول منطقه غرب آسیا در حوزه کتابخانه های عمومی محسوب می شویم. همه اینها به برکت انقلاب اسلامی بوده است. از سال ۱۳۴۴ که ساختار کتابخانه های عمومی در ایران شکل گرفت، تا سال ۱۳۵۷، بیش از ۳۰۰ کتابخانه در کشور وجود داشت و از آن سال تاکنون گسترش کتابخانه ها بسیار قابل توجه بوده است. در حال حاضر ۸۰۰ کتابخانه روستایی در کشور داریم. از شروع دولت سیزدهم تا امروز، رشد بیش از ۵۰ درصدی در تعداد کتابخانه های سیار داشته ایم. با دستور آقای رئیس جمهور، ۲۰۰ دستگاه خودرو برای کتابخانه سیار از طریق مسئولیت اجتماعی خودروسازان اضافه می شود که انقلابی در حوزه خدمت رسانی خواهد بود.

دبیرکل نهاد خواستار ایجاد کتابخانه در ۷ شهر فاقدکتابخانه استان شد

وی با اشاره به کتابخانه مرکزی خرم آباد، گفت: این کتابخانه، یکی از کتابخانه های پیشرو از حیث طراحی و توسعه خدمات محسوب می شود. در حوزه کتابخانه های عمومی دو موضوع، گستردگی شبکه و توسعه خدمات، بسیار حائز اهمیت است. در حوزه توسعه خدمات نیز، ایران در بین کشورهای برتر دنیا قرار دارد و ما در این مسیر اقدامات خوبی انجام داده ایم. اخیراً با کمیته امداد برای راه اندازی مرکز مشاوره در کتابخانه های عمومی توافق کرده ایم، که دو مورد در هفته جاری به بهره برداری رسید. این کلینیک ها با هدف کاهش هزینه های مشاوره و افزایش دسترسی مردم، راه اندازی می شود. بعلاوه، پیگیری ارائه خدمات دولت الکترونیک در کتابخانه ها انجام شده است. ما تنها دستگاهی هستیم که در حال حاضر به گروه های خاص مثل نابینایان و ناشنوایان خدمات فرهنگی ارائه می دهیم و برای سالمندان برنامه و ایده داریم. در حال حاضر امکان ارائه ۶۰ خدمت در کتابخانه های عمومی وجود دارد.

رمضانی تصریح کرد: در بحث کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک و خانگی نیز ورود کردیم و در این خصوص همایشی بین المللی با حضور مهمانانی از ۵ کشور مالزی، روسیه، برزیل، هند و ترکیه در مشهد برگزار کردیم. این مهمانان از ظرفیت کتابخانه های عمومی ایران متحیر بودند. در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون نفر از مردم ایران، عضو کتابخانه های عمومی هستند؛ از این بین نزدیک به ۳ میلیون نفر، عضو فعال محسوب می شوند و فعالیت آن ها با ثبت امانت کتاب، امکان پذیر است. روزانه حدود ۱۲۰ هزار، ماهانه بیش از ۳ میلیون و سالانه بیش از ۳۰ میلیون امانت کتاب در کتابخانه ها ثبت می شود. علاوه بر این، گردش مالی بازار نشر در یک سال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است. رده های موضوعی پرفروش در بازار نشر از جمله رده کودک و نوجوان، رمان و داستان، ادبیات و... همان رده های پرامانت در کتابخانه های عمومی است. لذا وضعیت کتابخوانی در کشور وخیم نیست اما نیاز به تلاش و کار بیشتر دارد تا بتوانیم آنچه مدنظر رهبر انقلاب است، یعنی فراگیر شدن و تبدیل موضوع کتاب به یک مسئله، را محقق کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: کتابخانه تنها محلی برای به امانت گرفتن کتاب و استفاده از سالن مطالعه نیست؛ کتابخانه مرکزی فرهنگی- اجتماعی است. سیاست راهبردی ما در پیگیری و توسعه کتابخوانی، اتصال کتابخانه عمومی به آموزش و پرورش است. آقای رئیس جمهور در هفته کتاب به پیشنهاد نهاد به وزارت آموزش و پرورش دستوری دادند که پیگیر این موضوع هستیم. ما معتقدیم که پیوند بین مدارس و کتابخانه ها باید برقرار و زنگ مطالعه احیا شود.

وی خواستار تشکیل جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان به ریاست استاندار شد و اظهار داشت: در حال حاضر ۷ شهر استان لرستان فاقدکتابخانه است؛ چنانچه در این شهرها امکان تخصیص فضایی از فضاهای موجود دستگاه ها به کتابخانه وجود داشته باشد، ما آماده تجهیز این مراکز به عنوان کتابخانه هستیم. ما مرکزگرا نیستیم و تمایل داریم توسعه خدمات را در کل کشور داشته باشیم که کتابخانه مرکزی خرم آباد نمونه بارز آن است.

دبیرکل نهاد خواستار ایجاد کتابخانه در ۷ شهر فاقدکتابخانه استان شد

در ادامه این نشست فرهاد زیویار، استاندار لرستان ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کتابخانه های عمومی در استان، اظهار داشت: ساختار اجرایی کتابخانه های عمومی در استان معدل خوبی دارد و جا دارد به جهت حسن عمل و حسن خلق مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از ایشان تقدیر و تشکر کنم. در طول دو سال گذشته ذره ای از اهتمام ایشان نسبت به کار، کم نشد.

وی اظهار داشت: با توسعه کتابخانه ها باید امکان جذب نوجوانان و همه آحاد مردم به کتابخانه ها و انس با کتاب ایجاد شود. متأسفانه فضای مجازی همه ساختارها را بهم ریخته و اعتیاد به فضای مجازی، همه را مبتلا کرده است. فرهنگ اسلامی ما بسیار غنی است؛ ما از دوره پیش دبستانی با این موضوعات آشنا می شویم و خوشبختانه آموزش و پرورش به این حوزه اهتمام دارد.

استاندار لرستان ضمن تقدیر از دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در راهبری این مجموعه اظهار داشت: امیدوارم این حوزه بیشتر تقویت شود و ما در این مسیر همراه شما و در خدمت کتاب و کتابخوانی خواهیم بود.

دبیرکل نهاد خواستار ایجاد کتابخانه در ۷ شهر فاقدکتابخانه استان شد

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 0 =